Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Σάμος: Επίθεση σε δάσκαλο που εκπαίδευε προσφυγόπουλα

Σάμος: Επίθεση σε δάσκαλο που εκπαίδευε προσφυγόπουλα

Σάμος: Επίθεση σε δάσκαλο που εκπαίδευε προσφυγόπουλα

Θλιβερό περιστατικό στη Σάμο, όπου ένας δάσκαλος δέχθηκε επίθεση, επειδή έκανε μάθημα σε προσφυγόπουλα. Το περιστατικό κατήγγειλε η ΑΔΕΔΥ.

Δάσκαλος στη Σάμο, δέχθηκε επίθεση, γιατί έκανε μάθημα σε προσφυγόπουλα, όπως κατήγγειλε η ΑΔΕΔΥ. Το θύμα είναι ο δάσκαλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, Φώτης Μαντζώρος.

Η επίθεση έλαβε χώρα σε σύσκεψη Συλλόγων Γονέων στη Σάμο, με θέμα την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, ενώ επίθεση δέχθηκαν και άλλοι εκπαιδευτικοί.

Σε ανακοίνωσή της η Η ΑΔΕΔΥ, εκφράζει την αλληλεγγύη της στους Εκπαιδευτικούς. Επίσης, αναφέρει ότι: “Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας”.

Συνεχίζοντας, επισημαίνει: “Στη βάση αυτή παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα”.

Η καταγγελία της ΑΔΕΔΥ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει απερίφραστα την επίθεση στο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, Φώτη Μαντζώρο, και σε άλλους εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια σύσκεψης Συλλόγων Γονέων στη Σάμο στις 28 Ιανουαρίου.

Ο συνάδελφος ζήτησε και πήρε το λόγο από το προεδρείο της σύσκεψης για να αναγνώσει τη θέση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει την αμέριστη στήριξή της στους συναδέλφους και την αταλάντευτη δέσμευσή της στον αγώνα για τη μόρφωση ΟΛΩΝ των παιδιών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας. Ο αγώνας μας για τις αξίες της φιλίας των λαών, την μόρφωση όλων των παιδιών, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας κι οι απαιτήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών Ελλήνων και προσφύγων, είναι και αγώνας ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία.

Στη βάση αυτή παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα. Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο Δημόσιο Σχολείο χωρίς αποκλεισμούς. Με όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών. Την εξασφάλιση υποδομών και το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς να συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση. Και ιδιαίτερα αυτών που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς!».