Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Σαουδική Αραβία: Αποκεφάλισαν 6χρονο λόγω θρησκείας!

Σαουδική Αραβία: Αποκεφάλισαν 6χρονο λόγω θρησκείας!

Σαουδική Αραβία: Αποκεφάλισαν 6χρονο λόγω θρησκείας!

Φρίκη και οργή, έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο ο αποκεφαλισμός ενός εξάχρονου παιδιού στη Σαουδική Αραβία, επειδή ήταν σιίτης!

Σοκαριστικό έγκλημα στη Σαουδική Αραβία, με τον αποκεφαλισμό του 6χρονου Ζακαρία αλ-Ταμπέρ, μπροστά σε τέμενος σιιτών.

Το αγοράκι, πήγε μαζί με τη μητέρα του στον ναό του Προφήτη Μουχαμάντ. Μόλις έφτασε με τη μητέρα του έξω από το ναό, ένας άνδρας τους πλησίασε, ρωτώντας τους: «Είστε Σιίτες;». Η μητέρα απάντησε, κουνώντας το κεφάλι της καταφατικά.

Χωρίς να περάσει ώρα από την απάντησή της, ένα ταξί πλησίασε, σταμάτησε μπροστά της και άρπαξε το παιδί. Με ένα μπουκάλι γυαλί, τον αποκεφάλισαν μπροστά στη μητέρα του, η οποία μην μπορώντας να αντέξει το θέαμα, κατέρρευσε.

Το περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Shia Rights Watch». Η κοινότητα των Σιιτών πενθεί για τον βάρβαρο θάνατο του μικρού Ζακαρία και ανέφερε ότι το περιστατικό αυτό είναι αποτέλεσμα συνεχιζόμενων παραβιάσεων και έλλειψης προστασίας από τη Σαουδική Αρχή έναντι του πληθυσμού των Σιιτών.

Το Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων Σιιτών κάνει λόγο για «πρωτοφανές άγριο συμβάν» όπου ένα παιδί σφαγιάστηκε επειδή «ήταν σιίτης μουσουλμάνος».

Και παρότι πολλά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο δράστης «έπασχε από ψυχικά προβλήματα», ντόπιοι υποστηρίζουν πως επρόκειτο ξεκάθαρα για «έγκλημα σεχταρισμού» λόγω θρησκευτικών καταβολών της οικογένειας του παιδιού.