Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Σοκ στην Κρήτη: Νεκρό βρέφος σε τάπερ μέσα σε κάδο ανακύκλωσης

Σοκ στην Κρήτη: Νεκρό βρέφος σε τάπερ μέσα σε κάδο ανακύκλωσης

ανακύκλωσης

Σε μία απίστευτη αποκάλυψη προέβησαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου της νέας περιόδου.

Συγκεκριμένα -όπως αναφέρει το politica.gr- οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν πως στις αρχές του 2018 βρέθηκε έμβρυο από αποβολή, το οποίο πετάχτηκε στα σκουπίδια μέσα σε τάπερ ενώ αποκάλυψαν ακόμα ότι μια ενεργή οβίδα εντοπίστηκε στον ιμάντα της ανακύκλωσης του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) του Ηρακλείου, στις αρχές του 2017.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό τοποθετήθηκε στον Politica 89.8 και την εκπομπή “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη ο Δημόκριτος Σαλούστρος.

 

Ο κ. Σαλούστρος αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης σημειώνοντας πως:“Έχουμε κάνει 7 παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο κι έχουμε ενημερώσει για τις αυθαιρεσίες του εργολάβου. Οι εργαζόμενοι έχουν βρει περιττώματα ζώων, σύριγγες από άγνωστους, και το πιο τραγελαφικό είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν υπαχθεί στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και έχει ανασταλεί η λειτουργία του εργοστασίου”, συμπληρώνοντας ο κ. Σαλούστρος πως: “Οι Δημότες του Ηρακλείου πληρώνουν 3 φορές τέλος για την ανακύκλωση κι δεν γίνεται λόγω του εργολάβου που αφήνει απλήρωτους τους 50 εργαζόμενους. Ο εργολάβος δεν ξέρουμε αν τον Οκτώβρη θα είναι στο εργοστάσιο με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν οι εργαζόμενοι αν θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους”.

Κλείνοντας ο κ. Σαλούστρος ανέφερε πως “υπήρχε εντολή στους εργαζόμενους να μην διαλέγουν όλα τα υλικά αλλά να μόνο αυτά που θα πωλούσε ο εργολάβος και τα υπόλοιπα να πετιόταν στα σκουπίδια. Θα μετέχουμε κι εμείς στην Απεργία σήμερα καθώς τα προβλήματα παραμένουν πολλά και άλυτα”.