Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σπίρτζης: Εξαπέλυσε πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας

Σπίρτζης: Εξαπέλυσε πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας

«Η Θεσσαλονίκη γυρνάει στη μιζέρια του χθες. Η ΝΔ δεν ξεχνά τον παλιό εαυτό της σε σχέση με την πόλη», τόνισε ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας στον Flash 99,4 ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τις πρόσφατες ανακοινώσεις για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του μετρό της Θεσσαλονίκης και ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά περίεργα στην υπόθεση.

«Είναι ενδιαφέρον», είπε, «να παρακολουθεί κανείς πως ο πρωθυπουργός δίνει παράταση 2,5 ετών και μία συγκεκριμένη τεχνική λύση, όταν δεν έχει προτείνει κάτι τέτοιο η διοίκηση της Αττικό μετρό».

«Η ΝΔ για 2η φορά κολλάει το έργο του μετρό. Είναι κρίμα γιατί το έργο ολοκληρώνεται. Το χρονοδιάγραμμα είναι συγκεκριμένο ώστε το τέλος του 2020 να δοθεί σε χρήση και πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ταλαιπωρία και μεγαλύτερο κόστος για τις αστικές συγκοινωνίες».

Σχετικά με την λύση που είχε επιλέξει η προηγούμενη διοίκηση σημείωσε ότι για τον σταθμό Βενιζέλου υπάρχει εγκεκριμένη η προμελέτη και είναι κατατεθειμένη τη στατική μελέτη, άρα δεν υπήρχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα ώστε να μην μπορεί να προχωρήσει το έργο.

«Μελέτη για να μείνουν και τα αρχαία και το μετρό υπάρχει. Η λύση που προκρίνεται, δεν έχει καν προμελέτη. Ακόμη και για την μελέτη της απόσπασης και της επανατοποθέτησης, και αν θα είναι στο σταθμό Βενιζέλου» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξέφρασε την απορία γιατί η παράταση που ανακοινώθηκε είναι για το σύνολο του έργου και όχι μόνο για το σταθμό Βενιζέλου.

Τέλος, ανέφερε ότι εντελώς… τυχαία ο εργολάβος άλλαξε στάση και υπενθύμισε ότι πρόκειται για την ίδια εταιρία που πριν από καιρό ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά αύξηση στα διόδια της Αττικής Οδού κάνοντας λόγο για πολύ ανοικτή πολιτική σκοπιμότητα πίσω από αυτήν την κίνηση.