Αρχική CULTURE Στα σχέδια το νέο αυτοκίνητο της Apple

Στα σχέδια το νέο αυτοκίνητο της Apple

Στα σχέδια βρίσκεται το νέο αυτοκίνητο της Apple, βάση πληροφοριών που αναφέρουν πως η αμερικανική εταιρεία μελετάει εδώ και καιρό την κατασκευή ενός μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το νέο αυτοκίνητο της Apple θα ονομάζεται Titan και είναι ήδη στα σκαριά. Η εταιρεία έχει προσλάβει μεγάλη ομάδα τεχνικών και μηχανικών που ασχολείται αποκλειστικά με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η Apple ως επιτυχημένη εταιρεία μπορεί να κατασκευάζει πρωτοπόρα προϊόντα που της αποφέρουν πολλά κέρδη, όπως είναι αυτή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Πρόσφατα, η ανακοίνωσε τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα της ιστορίας της, υπερβαίνοντας ακόμα και τις πιο ευοίωνες προβλέψεις των αναλυτών, την ώρα που τα ταμειακά της διαθέσιμα ξεπέρασαν τα 178 δισεκατομμύρια δολάρια!

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας στο τελευταίο τρίμηνο του 2014 εκτοξεύτηκαν στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια, οδηγούμενα από τη σαρωτική πορεία του iPhone και την άνοδο των υπολογιστών Mac. Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 74,6 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 30% χρόνο με τον χρόνο. Σε αυτήν την επίδοση οδήγησαν κυρίως οι πωλήσεις 74,5 εκατομμυρίων (+46%) τηλεφώνων, με τα νέα iPhone 6 και 6 Plus να πρωταγωνιστούν. To αντίστοιχο (εορταστικό) τρίμηνο το 2013 τα έσοδα της Apple είχαν ανέλθει σε 57,6 δισ. και τα καθαρά κέρδη ήταν 13,1 δισ. δολάρια.