Αρχική Exclude Στόχος η οικονομική αυτονομία στα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σύρου

Στόχος η οικονομική αυτονομία στα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σύρου

Ελευσίνας

«Στόχος είναι τα δύο ναυπηγεία της Σύρου και της Ελευσίνας να λειτουργήσουν ως ένα και όχι ανταγωνιστικά» τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ Πάνος Ξενοκώστας κατά τη διάρκεια σύσκεψης στη Σύρο.

Εκεί έγινε η παρουσίαση του επενδυτικού πλάνου για την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Ανάπτυξης, Εργασίας και Εμπορικής Ναυτιλίας, Ν. Παναγιωτόπουλο, Ά. Γεωργιάδη, Γ. Βρούτση και Γ. Πλακιωτάκη, αντίστοιχα και στον Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σκοπός μας είναι τα ναυπηγεία να είναι οικονομικά αυτόνομα. Και ειδικά της Ελευσίνας να μην στηρίζεται μόνο στα ναυπηγικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ξενοκώστας έκανε γνωστό ότι το Νεώριο θα αγοράσει μια νέα δεξαμενή ANAMAX Plus, κόστους 10.000.000 έως 15.000.000 ευρώ, προκειμένου να φέρουν στο ναυπηγείο ακόμη 50 πλοία και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα περιβαλλοντικά μέτρα. Για το θέμα αυτό ακολούθησε παρουσίαση από εκπρόσωπο του Ομίλου Μυτιληναίου της ΜΕΤΚΑ Zeologic, η οποία έχει αναλάβει τις ατμοσφαιρικές και τις θαλάσσιες μετρήσεις με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του, σε σχέση με το ναυπηγείο του Νεωρίου, ο κ. Τζ. Πάιατ δήλωσε ότι «πριν τρία χρόνια που ήρθα ήταν όπως η Ελευσίνα σήμερα και τώρα είναι ένα success story». Στόχος της Ελευσίνας, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρέσβης, «είναι να έρθουν περισσότερα ελληνικά και αμερικανικά πλοία».