Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Στον Άρειο Πάγο η Κούνεβα για την επίθεση με βιτριόλι

Στον Άρειο Πάγο η Κούνεβα για την επίθεση με βιτριόλι

Στον Άρειο Πάγο αναμένεται να συζητηθεί αύριο 10 Οκτωβρίου 2017, η αίτηση αναίρεσης που έχει ασκήσει η ευρωβουλευτής και πρώην συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, κατά της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Πειραιά.

Η προαναφερθείσα απόφαση απάλλασσε την εργολαβική εταιρεία στην οπαία εργαζόταν, από κάθε ευθύνη για την επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους με βιτριόλι.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρωτοδικείο είχε αναγνωρίσει ως «εργατικό ατύχημα» τον βαρύτατο τραυματισμό της Κωνσταντίνας Κούνεβα, καταδικάζοντας την επιχείρηση σε αποζημίωση για τη βλάβη που υπέστη.

Με αφορμή την εξέταση από τον Άρειο Πάγο της αίτησης αναίρεσης που κατέθεσε η ευρωβουλευτής ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κάνει λόγο για έγκλημα που κινδυνεύει να μείνει ορφανό.

«Έχουν περάσει εννιά χρόνια από την επίθεση εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα και το έγκλημα, που συγκλόνισε τότε την ελληνική κοινωνία, κινδυνεύει να μείνει «ορφανό». Χωρίς φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Όμως, όλοι ξέρουμε τις συνθήκες που γέννησαν τη δολοφονική επίθεση.

Ξέρουμε πώς δούλευε το σκοτεινό κύκλωμα εκμετάλλευσης των εργολαβικών εργαζομένων στην καθαριότητα. Το ξέρει και η Δικαιοσύνη. Δεν επεμβαίνουμε στο έργο της, αλλά δικαιούμαστε να ζητάμε από την ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει σωστά και ισορροπημένα το καθήκον της.

Το έγκλημα κατά της Κωνσταντίνας δεν μπορεί να σβηστεί, να ξεχαστεί. Και ο Άρειος Πάγος, όπου εκδικάζεται η αναίρεσή της, μπορεί κι οφείλει να στείλει τα σωστά μηνύματα προς την ελληνική κοινωνία.

Και ταυτόχρονα τα σωστά μηνύματα προς την εργοδοσία και στους ίδιους τους δικαστές» αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωση του ο κ. Παπαδημούλης.

Πηγή: parapolitika.gr