Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Super League: Εκδικάστηκε η έφεση του Ολυμπιακού

Super League: Εκδικάστηκε η έφεση του Ολυμπιακού

Super League: Εκδικάστηκε η έφεση του Ολυμπιακού

Στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ συνεχίστηκε το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Εκδικάστηκε η έφεση του Ολυμπιακού κατά της απόφασης συνέχισης του ματς.

Στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, όπου εκδικάστηκε η έφεση του Ολυμπιακού κατά της απόφασης συνέχισης του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήρθαν αντιμέτωποι οι δικηγόροι των δύο “αιωνίων”.

Η απόφαση για την τύχη του αγώνα θα παρθεί την ερχόμενη εβδομάδα αφού οι δύο πλευρές ζήτησαν και πήραν προθεσμία μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας για υπομνήματα.

Ο Ολυμπιακός ζητάει τη διακοπή του αγώνα και την τιμωρία του Παναθηναϊκού με -3 ως υπαίτιος, ενώ ο Παναθηναϊκός να συνεχιστεί το παιχνίδι, όπως άλλωστε αποφάσισε η Πρωτοβάθμια Επιτροπή.

Πρότειναν μάλιστα οι «πράσινοι» εφόσον δεν γίνει δεκτή η έφεση του Ολυμπιακού και συνεχιστεί τελικά ο αγώνας, αυτό να συμβεί χωρίς την παρουσία οπαδών. «Τους δίνεται η δυνατότητα να πάρουν ένα ντέρμπι στο γήπεδο, γιατί δεν θέλουν, νικάνε 1-0;» αναρωτήθηκε ο εκ των νομικών του ΠΑΟ, Λεωνίδας Μπουτσικάρης και πρόσθεσε:

«Αν δεν τελειώσει ο αγώνας, θα έχει κερδίσει η βία, θα έχουν κερδίσει οι μπαχαλάκηδες». Μάλιστα, υποστηρίχθηκε από την πλευρά του Παναθηναϊκού ότι έχουν σταλεί εισαγγελικές παραγγελίες στους συλληφθέντες για απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

Όπως υποστήριξε: «Προκειμένου να συνεχιστεί το ματς υπάρχουν δύο προϋποθέσεις, ασφάλεια και ατμόσφαιρα. Η αστυνομία έδωσε συναίνεση, όπως είδατε το γήπεδο ήταν σχεδόν άδειο. Ήταν ελάχιστος ο κόσμος. Ο διαιτητής αναφέρει ως αιτιολογία τη μη εκκένωση που δεν ζήτησε ποτέ.

Υπάρχει ησυχία όπως φαίνεται και στο βίντεο της ΕΡΤ και μόλις ο ρεπόρτερ του Ολυμπιακού αναφέρει την είσοδο του Κώστα Καραπαπά που δεν είναι καθόλου δημοφιλής στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού, τότε ο διαιτητής αποφασίζει να το διακόψει. Ο κ. Δάρρας είναι ρεπόρτερ και φίλος του Ολυμπιακού χρόνια.

Από εκεί και πέρα ο διαιτητής ελέγχει δίχτυα και αγωνιστικό χώρο. Είναι δυνατόν άνθρωπος που δεν μπορεί να εισπνεύσει να το κάνει αυτό; Οι δηλώσεις τόσο του Καραπαπά όσο και του Φορτούνη ανέφεραν πως ήθελαν να συνεχιστεί το ματς. Όταν κάποιος δηλώνει πως θέλει να συνεχιστεί το ματς εμπεριέχει και την παραδοχή πως οι συνθήκες είναι κατάλληλες».

Ο έτερος νομικός του ΠΑΟ, Αλκης Παπαντωνίου σημείωσε ότι πουθενά δεν αναφέρεται υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού για τη διακοπή. «Δεν έχει υπαιτιότητα επειδή δεν διατάχθηκε η εκκένωση του γηπέδου. Πουθενά δεν γίνεται λόγος για υπαιτιότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Αποδεχθήκαμε τα παραπτώματά μας αλλά δεν μπορεί ο διαιτητής να μην ελέγχεται. Ο κανονισμός ορίζει ρητά ότι οφείλει να περιμένει μία ώρα. Να παιχτούν τα τελευταία 20′ και να κερδίσει ο καλύτερος ή ο πιο τυχερός. Ο διαιτητής ρώτησε την αστυνομία και του είπε ότι διασφαλίζει πως μπορεί να γίνει το ματς. Ο διαιτητής παρέβη τις διατάξεις και διέκοψε το ματς».

Τι υποστήριξε ο Ολυμπιακός

Η πλευρά του Ολυμπιακού, υποστήριξε ότι ο διαιτητής έπρεπε να διακόψει τον αγώνα αν και αρχικά (μετά το τέλος του αγώνα) δήλωνε, ότι έπρεπε να συνεχιστεί.

«Ο διαιτητής δεν είναι εχθρός του ποδοσφαίρου. Βάζουμε έναν διαιτητή που ήρθε στην Ελλάδα από χώρο με αυξημένο ποδοσφαιρικό πολιτισμό και κρίνουμε την απόφαση του. Σκεφτείτε την ανασφάλεια των διαιτητών.

Τι μήνυμα θα δοθεί αν με απόφαση του δικαστηρίου σας, επικροτήσουμε και κρίνουμε ως λαθεμένη μια απόφαση του διαιτητή» σχολίασε μεταξύ άλλων, ο νομικός του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καρπετόπουλος.

Ο Ιωάννης Χατζησαββάογλου, επίσης νομικός των «ερυθρόλευκων» είπε μεταξύ άλλων… «Αν αύριο μπει κάποιος με ένα όπλο σε ένα γήπεδο, αν δεν τραυματίσει κάποιον, θα είναι υποχρεωμένος ο διαιτητής να βάλει αλεξίσφαιρο και να περιμένει 60 λεπτά; Θα πρέπει να περιμένει ο διαιτητής 60 λεπτά;» αναρωτήθηκε.

«Ο διαιτητής στη βόλτα που κάνει στον αγωνιστικό χώρο, πριν αποφασίσει για τη διακοπή, αισθάνεται ότι η κατάσταση δεν ήταν καλή. Ότι αυτοί οι άγριοι μπαχαλάκηδες που είχαν δημιουργήσει τα επεισόδια και είχαν βγει έξω για να κάνουν επεισόδια με την Αστυνομία, μπορούσαν να ξαναμπούν μέσα» συμπλήρωσε ο κ. Χατζησαββάογλου.