Αρχική ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ Αιγάλεω Συνέχεια εξορμήσεων για όμορφη-καθαρή πόλη στο Αιγάλεω

Συνέχεια εξορμήσεων για όμορφη-καθαρή πόλη στο Αιγάλεω

Συνέχεια εξορμήσεων για όμορφη-καθαρή πόλη στο Αιγάλεω

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Αιγάλεω για την διατήρηση της καθαριότητας στο πλαίσιο των εξορμήσεων για όμορφη-καθαρή πόλη εν όψει του καθαρισμού του Άλσους Μπαρουτάδικο και των γύρω δρόμων στις 13/5.

Από χθες το πρωί ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Νίκος Νικητάκης (φωτο) προσκαλούσε στην εξόρμηση όποιον έμπαινε στο γραφείο του, ζητώντας απ’ όλους να μεταλαμπαδεύσουν σε γνωστούς και φίλους την αναγκαιότητα της παρουσίας τους στο σημείο για υπάρξει μεγάλη συμμετοχή και ιδανικό αποτέλεσμα. Τους μοίρασε, μάλιστα, την παρακάτω πρόσκληση, η οποία δημοσιεύθηκε αργότερα και στο επίσημο σάιτ του δήμου.

«Το Σάββατο 13/05/2017 ο Δήμος μας στο πλαίσιο των ΕΞΟΡΜΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΗ – ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ, συνεχίζει με εσάς στο πλευρό του, στον καθαρισμό του Άλσους (Μπαρουτάδικο) και τους δρόμους περιμετρικά από αυτό.

Η προστασία του περιβάλλοντος έχει καθοριστική σημασία για την ποιότητα ζωής, γι’ αυτό ας συμβάλλουμε, όλοι μαζί, να διατηρήσουμε το περιβάλλον καθαρό.

Ζητάμε τη συνδρομή των κατοίκων της περιοχής, των σχολείων, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των Εθελοντών Διασωστών, του Συλλόγου «Φίλοι του Πυριτιδοποιείου» καθώς και των Πολιτιστικών – Αθλητικών Συλλόγων με συγκέντρωση στις 8 το πρωί του Σαββάτου 13/05/2017 στην κεντρική είσοδο του Άλσους στην Ιερά Οδό».

ΞΗΛΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΕΥΚΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΟΔΟ – ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Την ίδια ώρα ο αντιδήμαρχος πρασίνου Κώστας Φίλης απορροφά τους κραδασμούς από τα παράπονα ορισμένων πολιτών για την αφαίρεση των γηρασμένων Καβακιών (Λεύκες) που αποτελούσαν κίνδυνο για τους οδηγούς και τους περαστικούς στο ύψος της Ιερά Οδού, όπου από χθες ξεκίνησε η εμφύτευση δέντρων Μανώλιας και Φωτινιών που δεν έχουν ξηρά και βαριά κλαριά, ενώ τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν και αυστραλιανά Πλατάνια στην Δαβάκη.

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η αναγκαιότητα του κλαδέματος σε όλη την έκταση ενός δήμου με 90 πλατείες και περίπου 50.000 δέντρα, χωρίς να διαθέτει το απαραίτητο υπαλληλικό προσωπικό για να τα φροντίζει. Προσλήψεις έχουν να γίνουν από το 1995 και το υπάρχον δυναμικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Κάτι φυσικά που συμβαίνει και στον τομέα της καθαριότητας, γι’ αυτό και προγραμματίζονται οι εξορμησεις των πολιτών.