Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σύνοδος Κορυφής: Επιστρέφει Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας

Σύνοδος Κορυφής: Επιστρέφει Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας

Σύνοδος Κορυφής: Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες, καθώς θα πρέπει να μεταβεί στο Ηράκλειο για την προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε κοντά, αλλά όχι ακόμα», απάντησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι κοντά σε συμφωνία για τα πρόσωπα που θα τεθούν επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των άλλων Ευρωπαϊκών Θεσμών.

Η Σύνοδος Κορυφής θα συνεχιστεί αύριο με τον πρωθυπουργό να ορίζει εκπρόσωπο.

Το ζήτημα είναι ότι ο κ. Τσίπρας θα εκπροσωπούσε και τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη αφού ο τελευταίος έπαθε ατύχημα και δεν μπορούσε να παραστεί στην Σύνοδο Κορυφής.

Αμέσως μετά τη διακοπή των εργασιών του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι οποίες θα συνεχιστούν αύριο στις 11 το πρωί, ο κ. Τσίπρας αναχώρησε από τις Βρυξέλλες και θα μεταβεί στο Ηράκλειο, όπου στις 20.30 θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Να θυμίσουμε ότι αύριο Τρίτη 02/07/2019 ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει και την πολυθρύλητη συνέντευξη στον ΣΚΑΙ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην Σία Κοσιώνη και τον Αλέξη Παπαχελά.

Από τον Ισπανό πρωθυπουργό Π. Σάντσεθ θα εκπροσωπηθεί ο Αλ. Τσίπρας στην αυριανή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες

Από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, θα εκπροσωπηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, στην αυριανή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, η οποία είναι συνέχεια της σημερινής που διακόπηκε. Η συνεδρίαση της Τρίτης θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο την επιλογή των προσώπων που θα καταλάβουν τς ηγετικές θέσεις στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.