Αρχική LIFESTYLE Συνταγή για το πιο νόστιμο- νηστίσιμο κριθαρότο

Συνταγή για το πιο νόστιμο- νηστίσιμο κριθαρότο

Συνταγή για το πιο νόστιμο- νηστίσιμο κριθαρότο

Το πιο νόστιμο- νηστίσιμο κριθαρότο θα μπορέσεις να φτιάξεις ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή.

Καθώς πλησιάζουμε στην Μεγάλη Εβδομάδα, όλο και περισσότεροι πιστοί αναζητούν να αντικαταστήσουν τα κλασσικά πιάτα της νηστείας με γρήγορες και πεντανόστιμες συνταγές. Μια από αυτές αποτελεί το νόστιμο και υγιεινό κριθαρότο μανιταριών.

Τα μανιτάρια όχι μόνο δεν έχουν λίπος και σάκχαρα αλλά είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών. Μάλιστα, οι πρωτεΐνες τους είναι τόσο σημαντικές που συναγωνίζονται εκείνες των ζωικών τροφών, χωρίς όμως τις τοξίνες, τα λίπη και τη χοληστερόλη. Αποτελούν ιδανική λύση για τους χορτοφάγους και όχι μόνο.

Έτσι θα φτιάξεις  το πιο νόστιμο κριθαρότο μανιταριών

Υλικά:

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό λευκό κρεμμύδι
  • 250 gr μανιτάρια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1/8 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ. γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο
  • 2/3 φλ. κριθαράκι
  • 400 ml ζωμός λαχανικών
  • 1 κ. σούπας φρέσκος μαϊντανός
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά.
  • Κόψε το κρεμμύδι και το καρότο σε λεπτά κομμάτια και τα μανιτάρια σε φέτες και σόταρε τα στο τηγάνι για επτά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο λιωμένο και συνέχισε το σοτάρισμα για ένα λεπτό ακόμη, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Πρόσθεσε το κριθαράκι, το δενδρολίβανο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το ζωμό λαχανικών και ανακάτεψε μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός.
  • Χαμήλωσε τη θερμοκρασία, κάλυψε με το καπάκι και συνέχισε να βράζεις το κριθαρότο για περίπου δέκα λεπτά.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από την εστία και άφησε να “σταθεί” το φαγητό για πέντε λεπτά.
  • Ψιλόκοψε τον μαϊντανό και πασπάλισε το κριθαρότο και πρόσθεσε αν χρειαστεί περισσότερο αλάτι.
  • Σέρβιρε με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.