Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ «Θερίζει» η παράνομη εμπορία καπνικών – Άλλες δύο συλλήψεις…

«Θερίζει» η παράνομη εμπορία καπνικών – Άλλες δύο συλλήψεις…

«Θερίζει» η παράνομη εμπορία καπνικών

«Θερίζει» η παράνομη εμπορία καπνικών προιόντων από τους αλλοδαπούς με την αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις, αλλά ακόμη να μην έχει βρει άκρη για τους ανθρώπους που βρίσκονται από πίσω και τους τα προμηθεύουν.

Σε κάθε πόλη και γειτονιά πλέον υπάρχουν κυρίως αλλοδαποί που προμηθεύονται από κάπου (;) κούτες ολόκληρες με παράνομα-αφορολόγητα προιόντα καπνού και τσιγάρων. Τα πουλάνε, μάλιστα, πολύ πιο φτηνά σε σχέση με τις κανονικές τιμές της αγοράς, προσελκύοντας όλο και περισσότερους… πελάτες.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε στον καπνό, όταν έξω τον αγοράζεις 7 ευρώ τα 30 γραμμάρια, σε αυτούς αγοράζεις 50 γραμμάρια με μόνο 3 ευρώ! Και το προφανές σε αυτή την περίπτωση λόγω και της τεράστιας ζήτησης είναι πως όσους κι αν συλλάβει η αστυνομία, εάν δεν βρεθεί η πηγή της προμήθειας αυτών των παράνομων προιόντων καπνού, το φαινόμενο όχι μόνο δεν θα σταματήσει, αλλά θα επεκταθεί και εκεί που ακόμα δεν υπάρχει, όχι μόνο από αλλοδαπούς, αλλά και από Έλληνες.

Πρόσφατα κρούσματα παράνομης εμπορίας καπνού οι δύο (2) αλλοδαποί που συνελλήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας Παρεμπορίου του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης του Δήμου Αθηναίων, για κατοχή και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων σε Άγιο Παντελεήμωνα και Καλλιθέα, από τους οποίους κατασχέθηκαν συνολικά 7.367 πακέτα τσιγάρα και 926 συσκευασίες καπνού!

Συγκεκριμένα:

1. Την 28-4-2017, συνελήφθη στον Άγιο Παντελεήμονα, 48χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, διότι στην κατοχή του καθώς και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -1.658- πακέτα τσιγάρων και -14- συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

2. Την 29-4-2017, συνελήφθη στην Καλλιθέα, 54χρονος υπήκοος Αιγύπτου, διότι στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -5.709- πακέτα τσιγάρα και -912- συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν από τα Τμήματα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και Καλλιθέας αντίστοιχα, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.