Αρχική CULTURE Το 9ο Δημοτικό Ασπροπύργου στο Παλαιό Ελαιοτριβείο Ελευσίνας

Το 9ο Δημοτικό Ασπροπύργου στο Παλαιό Ελαιοτριβείο Ελευσίνας

Λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας που παρατηρείται στην Ελευσίνα μετά την κατάκτηση του τίτλου της Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2021, εκτός από τις ώρες επίσκεψης στο Παλαιό Ελαιουργείο τα Σαββατοκύριακα 10.30- 19.00, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας οργανώνει ομαδικές ξεναγήσεις για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το παλαιό ελαιουργείο.

Στο πλαίσιο αυτό την περασμένη Τρίτη έγινε η πρώτη επίσκεψη από το 9ο δημοτικό σχολείο Ασπροπύργου. Τα παιδιά της Γ’ και Δ΄ τάξης με συνοδεία των καθηγητών τους Χρήστου Τριανταφυλλόπουλου, Βιτουλαδίτη Κατερίνας, Μαρίνου Φωτεινής, Μάλτσιου Βασιλικής και Αθανασέλη Στέλλας παρακολούθησαν μια  παρουσίαση μισής ώρας με αντικείμενο την ιστορία της πόλης από την αρχαιότητα, την σύγχρονη βιομηχανική της ιστορία και πώς μετά τη βιομηχανική παρακμή μετασχηματίζεται σε πόλη πολιτισμού και πορεύεται μέχρι το 2021.

Μετά από αυτή την παρουσίαση τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τον κ. Νίκο Νημά που είναι γνωστός για τις γνώσεις του και την αγάπη του για τον χώρο, αφού ο πατέρας του εργαζόταν εκεί όταν το σαπωνοποιείο λειτουργούσε.

Η ξενάγηση αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο που περιλαμβάνει μία παρουσίαση και το δεύτερο μια περιήγηση στους χώρους του παλαιού ελαιουργείου συνολικής διάρκειας μίας ώρας.

Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε αυτή την περιήγηση στον χώρο του παλαιού ελαιουργείου Ελευσίνας επικοινωνήστε στο 2105565604

Υπεύθυνη οργανωμένων ομαδικών κρατήσεων: Κυρίτση Κωνσταντίνα