Αρχική Exclude Το Αιγάλεω στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης – Τι είναι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα...

Το Αιγάλεω στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης – Τι είναι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Αιγάλεω

Ξεκινά σήμερα για πρώτη φορά στην πόλη του Αιγάλεω η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας: «μπαίνουμε στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης και της βιώσιμης κινητικότητας».

Ο Γιάννης Γκίκας, προσθέτει: «Ο δήμος Αιγάλεω διαθέτει 30 ηλεκτρικά ποδήλατα στο Άλσος Αιγάλεω προς δωρεάν ενοικίαση στους δημότες του για όλη τη διάρκεια της εβδομάδας βιώσιμης κινητικότητας ώστε να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να δουν τα οφέλη της μετακίνησης με πιο φιλικά μέσα προς το περιβάλλον. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για μία πόλη με λιγότερο καυσαέριο και θόρυβο. Μία πιο ανθρώπινη πόλη».

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατά επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Η εβδομάδα κορυφώνεται με την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» κατά την οποία μεγάλα τμήματα της πόλης κλείνουν για τα αυτοκίνητα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) εστιάζει κάθε χρόνο σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2020 είναι Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους (Zero-emission mobility for all) και το σύνθημα Μετακινήσου υπεύθυνα.