Αρχική ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ Το δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου υπέρ των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας

Το δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου υπέρ των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας

Το θέμα των συμβάσεων των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Περιστερίου τέθηκε ως κατ΄επείγον στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το ζήτημα έθεσε πρώτος ο κ. Παπανικολάου. Όπως εξήγησε, το Κέντρο Υγείας ξεκίνησε να λειτουργεί το 2011 με δύο γιατρούς οι οποίοι δεν ήταν μόνιμοι αλλά με σύμβαση μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ. Από τότε έχουν περάσει εποχές που ήταν απλήρωτοι, εκτός σύμβασης και παρ’΄ότι αυτοί παραμένουν πιστοί στο καθήκον τους, είναι ορατή η απόλυση τους στις αρχές του νέου έτους.

Ζήτησε, λοιπόν, την έκδοση ενός ομόφωνου ψηφίσματος προς την Δεύτερη Υγειονομική Περιφέρεια και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έτσι ώστε να μην απολυθούν οι δύο γιατροί και οι νοσηλευτές και να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμες θέσεις.

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε και η μια εκ των δύο γιατρών του Κέντρου Υγείας, κ. Κυριακάκη. Η ίδια εξέφρασε την επιθυμία των εργαζομένων να συνεχίσουν να προσφέρουν για το Περιστέρι, ως μόνιμοι όμως πλέον υπάλληλοι.

Εξήγησε ότι 8 χρόνια συναπτών συμβάσεων, πάντα μετά από προκήρυξη, με μόρια ΑΣΕΠ, είναι ψυχοφθόρα και χρειάζεται η στήριξη του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου αυτό να αλλάξει.

Ο Δήμαρχος, κ. Παχατουρίδης, αφού άκουσε τις παραπάνω τοποθετήσεις, εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του προς τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Τόνισε, μάλιστα, ότι γνωρίζει τόσο τους ίδιους προσωπικά όσο και την προσπάθεια που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια για να στηρίξουν το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας και είναι απαραίτητο να βγει το συγκεκριμένο ψήφισμα, και μάλιστα ομόφωνα.

Το δημοτικό συμβούλιο, χωρίς ενστάσεις και περαιτέρω τοποθετήσεις συμφώνησε στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος.