Αρχική CULTURE Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών κατά της Κατερίνας Καινούργιου

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών κατά της Κατερίνας Καινούργιου

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών κατά της Κατερίνας Καινούργιου

Κατά της Κατερίνας Καινούργιου στράφηκε το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) δημοσιεύοντας ειδική επιστολή εναντίον της.

Αφορμή για την αντίδραση του Σωματείου στάθηκε η επίσκεψη της Κέιτλιν Τζένερ  στην Αθήνα, όπου και παρέμεινε με την σύντροφο της. Η Κατερίνα Καινούργιου σχολίασε το γεγονός αναφερόμενη στην Τζένερ σε ανδρικό γένος (misgendering).

Οι δηλώσεις αυτές πυροδότησαν την αντίδραση του ΣΥΔ που υποστηρίζει ότι η Καινούργιου αναφέρθηκε εν γνώσει της σε τέτοιους χαρακτηρισμούς. Το σωματείο τονίζει ότι η αναφορά, και μάλιστα η ηθελημένη και εν γνώσει αναφορά (που εν προκειμένω είναι παραπάνω από προφανής), στο λάθος γένος, στιγματίζει, κακοποιεί και αποτελεί απεχθή βία για λόγους ταυτότητας φύλου, καθώς αμφισβητεί την ταυτοτική υπόστασή τους. Επίσης, θέτει σε διακινδύνευση την προστασία της προσωπικότητάς τους καθώς αναπόσπαστο στοιχείο της προσωπικότητας των τρανς ανθρώπων αποτελεί η ταυτότητα φύλου τους. Η λάθος αναφορά αποτελεί πολιτισμική και δομική βία που οδηγεί στη φυσική βία κατά των τρανς ανθρώπων, ενώ στρέφεται εναντίον μίας ομάδας ανθρώπων που υποφέρουν στο μέγιστο από τις διακρίσεις, τους αποκλεισμούς και τη βία.

Μάλιστα, στην δήλωση του το ΣΥΔ επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια σε περίπτωση που τα τρανς πρόσωπα κακοποιούνται στη δημόσια σφαίρα.