Αρχική Χωρίς κατηγορία Τουρκία: Επαναλαμβάνονται οι δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Επαναλαμβάνονται οι δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη

Την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη αποφάσισε το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) της Τουρκίας.

Οι ασφυκτικές πιέσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέδωσαν τελικά καρπούς και το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο “λύγισε” μπροστά στην επιθυμία του “σουλτάνου”.

Ο Ερντογάν είχε αφήσει να εννοηθεί εκ νέου ότι τάσσεται υπέρ της επανάληψης των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη όπου νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος του κυριότερου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Εκρέμ Ιμάμογλου.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, το οποίο έχασε επίσης τον έλεγχο στην πρωτεύουσα Άγκυρα στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, έχει ήδη καταθέσει αίτημα στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας για ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη εξαιτίας παρατυπιών, όπως υποστηρίζει, και για διεξαγωγή νέων εκλογών.

“Υπάρχει εδώ μια αντιπαράθεση, είναι σαφές. Υπάρχει εδώ μια παρατυπία, αυτό είναι επίσης σαφές. Ας πάμε στον λαό και ας δούμε τι λέει και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα το δεχθούμε”, είχε τονίσει ο Ερντογάν σε ομιλία του προς Τούρκους επιχειρηματίες στην Κωνσταντινούπολη.