Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Βάσεις 2019 – Πώς θα δείτε πού περάσατε

Βάσεις 2019 – Πώς θα δείτε πού περάσατε

Βάσεις 2019

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων μπαίνει σήμερα το πρωί. Μετά τις 11 το πρωί οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τις Βάσεις 2019 για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν με δύο τρόπους για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια. Ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr. Χρησιμοποιώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Ονομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο). Επίσης από το Λύκειό τους, όπου θα έχουν αναρτηθεί οι σχετικές καταστάσεις. Τα τελευταία χρόνια οι καταστάσεις που αναρτώνται στα σχολεία δεν αναγράφουν τα ονόματα των υποψηφίων αλλά μόνο τους κωδικούς τους.

Την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε.. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας πρόκειται για συνολικά 94.787 υποψηφίους – εκ των οποίων οι 81.244 από τα Γενικά Λύκεια και οι 12.543 από τα Επαγγελματικά Λύκεια.