Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Υava: Πρωτοβουλίες εταιρικής υπευθυνότητας με το βλέμμα στον άνθρωπο

Υava: Πρωτοβουλίες εταιρικής υπευθυνότητας με το βλέμμα στον άνθρωπο

Είναι γεγονός πως όταν αναφέρεται κάποιος σήμερα στη λέξη Fitness στην Ελλάδα, σίγουρα έχει υπόψη του το μεγαλύτερο δίκτυο γυμναστηρίων της χώρας, τα Yava Fitness Centers.

O συγκεκριμένο όμιλος, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει στην ελληνική αγορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, με συγκεκριμένες και στοχευμένες στρατηγικές, σήμερα αριθμεί 52 χώρους εκγύμνασης στη χώρα ενώ επεκτείνεται και στις διεθνείς αγορές με νέα project. Εξίσου σημαντική είναι η δραστηριότητα του ομίλου και στη Δυτική Αττική, με πρωτοποριακά γυμναστήρια και χιλιάδες μέλη.

Πιστεύοντας πως όσο μεγαλώνει μια εταιρεία, τόσο αυξάνεται αντίστοιχα και το χρέος της απέναντι στην κοινωνία, ο όμιλος Υava Fitness Centers έχει αναπτύξει παράλληλα και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενσωματώνοντας τις αρχές της εταιρικής υπευθυνότητας στην αναπτυξιακή του στρατηγική.

Πολλές από τις πρωτοβουλίες Εταιρικής Υπευθυνότητας που επιλέχθηκαν και σχεδιάστηκαν από προσωπικό και στελέχη της διοίκησης εντός του 2018 – 2019, απέδειξαν πως ο όμιλος συνεχίζει δυναμικά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Επιπλέον συνεχίζει να υποστηρίζει φορείς που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, και θέτει ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός πρότυπου εργασιακού περιβάλλοντος, τις κοινωνικές παρεμβάσεις και μια υπεύθυνη περιβαλλοντική πολιτική.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των κοινωνικών δράσεων αφορά τα παιδιά και γενικότερα τους νέους, με σκοπό την ενίσχυση της εκπαίδευσης, την προαγωγή του αθλητισμού, και της καλής υγείας.

Δίπλα στους πυρόπληκτους στο Μάτι

Ήταν Ιούλιος του 2018 όταν ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να αναγκαστούν να φύγουν από τα σπίτια τους αφού κινδύνευαν ενώ άλλα είχαν καταστραφεί. Εκείνη την περίοδο, από την πρώτη κιόλας στιγμή, ο όμιλος στάθηκε δίπλα στους πυρόπληκτους, ανακοινώνοντας πως το γυμναστήρια στο Πικέρμι και στη Νέα Μάκρη παρέμεναν ανοικτά για τις οικογένειες που επιθυμούσαν να διανυκτερεύσουν εκεί, αλλά και να χρησιμοποιήσουν τους χώρους. Παράλληλα με έκτακτη ανακοίνωση έγινε γνωστό πως στα γυμναστήρια συγκεντρώνονταν είδη πρώτης ανάγκης αλλά και ιατρικά είδη προκειμένου να αποδοθούν σε αυτούς που πραγματικά τα χρειάζονταν εκείνες τις δύσκολες ημέρες.

Οικονομικές ενισχύσεις σε φορείς για την πρόληψη του καρκίνου

Τον Νοέμβριο του 2018 άλλη μια σημαντική ενέργεια στον τομέα της ενίσχυσης της καλής υγείας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Πρόκειται για το «All Day Group Fitness Event» το οποίο διεξήχθη στο μεγαλύτερο γυμναστήριο της αλυσίδας του ομίλου στη Βάρη και είχε σκοπό την ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, την αυαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα αυτό αλλά και την οικονομική ενίσχυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, Άλμα Ζωής. To παρών στην εκδήλωση έδωσαν προσκεκλημένοι από τον χώρο του αθλητισμού, των επιχειρήσεων, της πολιτικής, του θεάματος και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Στήριξη συλλόγων γονέων και μαθητών

Τον Δεκέμβριο του 2018 , ο όμιλος ανταποκρίθηκε άμεσα στην προσπάθεια ενίσχυσης της βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης. Συγκεκριμένα προσέφερε δύο Bungee Trampoline με τα οποία διασκέδασαν οι μικροί μας φίλοι κατά τη διάρκεια του bazaar «Χριστουγεννιάτικη Περιπέτεια» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 στον χώρο του σχολείου.

Το συγκεκριμένο bazaar αποσκοπούσε στη γενικότερη οικονομική ενίσχυση του συλλόγου και διοργανώθηκε με την εθελοντική βοήθεια των γονέων και τη στήριξη της τοπικής κοινότητας. Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση διευκρίνισε πως «σκοπός του ομίλου παραμένει η στήριξη της πρωτοβουλίας του Συλλόγου Γονέων για τη δημιουργία και την ενίσχυση της σχολικής βιβλιοθήκης η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στην υποβοήθηση του σχολικού προγράμματος καθώς και στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας μέσω των βιβλίων γνώσεων και λογοτεχνίας».

Δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά

Στο ίδιο πλαίσιο, τα Yava προσέφεραν εκατοντάδες δωρεάν πελματογραφήματα σε παιδιά αλλά και ενήλικες, κατά τη διάρκεια της «4ης μεγάλης γιορτής για τα παιδιά» που διοργάνωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου από τις 14 έως και τις 16 Δεκεμβρίου.

Η εξειδικευμένη αυτή εξέταση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία και υπό την καθοδήγηση του γνωστού ορθοπεδικού χειρουργού Αθανάσιου Μπαδέκα. Από την πρώτη κιόλας ημέρα, φάνηκε το ενδιαφέρον των γονέων αλλά και των μικρών μας φίλων να πραγματοποιήσουν τη συγκεκριμένη εξέταση στο περίπτερο του ομίλου το οποίο είχε στηθεί στον χώρο της κινητής ιατρικής μονάδας, εντός του εκθεσιακού κέντρου. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, κάτι το οποίο απέδειξε για ακόμα μια φορά πως οι δράσεις του ομίλου έχουν σκοπό να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Γυμναστές, στελέχη της εταιρείας αλλά και διοικητικό προσωπικό έδωσαν το παρών σε αυτή την μεγάλη γιορτή. Ο όμιλος προσέφερε επίσης σε τυχερούς επισκέπτες, ετήσιες και τετράμηνες συνδρομές γυμναστικής, στα γυμναστήρια Yava της επιλογής τους. Φυσικά δεν έλειψε και η ψυχαγωγία των παιδιών τα οποία χόρεψαν στον ρυθμό της Zumba Kids, ένα πρόγραμμα το οποίο διαμορφώθηκε από έμπειρο προσωπικό του ομίλου ειδικά για τους μικρούς μας φίλους.

Συγκέντρωση χρημάτων και ειδών πρώτης ανάγκης για Μη Κερδοσκοπικούς Φορείς

Ο όμιλος τα φετινά Χριστούγεννα στήριξε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και πολλούς άλλους οργανισμούς ανά την Ελλάδα, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Συγκεκριμένα από τις 17 Δεκεμβρίου του 2018 μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου, στα γυμναστήρια ΥΑVA της Αττικής, συγκεντρώθηκαν καινούργια παιχνίδια, καινούργια είδη ένδυσης και υπόδησης καθώς και τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία αποδώθηκαν σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς.

Η δράση αυτή έγινε στα πλαίσια του φιλανθρωπικού «Christmas Fitness Week Event», που πραγματοποιήθηκε σε όλα τα γυμναστήρια του ομίλου πανελλαδικά. Πολίτες όλων των ηλικιών συνέρρεαν στα γυμναστήρια του ομίλου σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να προσφέρουν. Συγκεκριμένα εκτός από το Χαμόγελο του Παιδιού ενισχύθηκαν οι εξής άλλοι φορείς: Άπορες οικογένειες των Χανίων, Ορφανοτροφείο Βόλου, ΟΔΑΖ (Γηροκομείο/ορφανοτροφείο) στη Ζάκυνθο, ο Σύλλογος Αγίου Ιωάννη Ελεήμων στο Ηράκλειο Κρήτης, το Βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός στη Θεσσαλονίκη.

Σημαντική ήταν η στήριξη που προσέφεραν τα Υava Fitness Centers, και στα Σπίτια Φιλοξενίας Παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Ήπειρο. Το γυμναστήριο του ομίλου στα Ιωάννινα, στα πλαίσια της ευρύτερης εκστρατείας αλληλεγγύης, συγκέντρωσε είδη διατροφής και υλικής υποστήριξης για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών που μεγαλώνουν στα σπίτια του Οργανισμού. Παράλληλα φιλοξενήθηκε εντός του γυμναστηρίου, κουτί οικονομικής στήριξης.

Δωρεά τροφίμων και προϊόντων μακρά διάρκειας πραγματοποίησε ο όμιλος και για τις ανάγκες των περιθαλπομένων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το οποίο βρίσκεται στη Ρόδο. To συγκεκριμένα είδη, συγκεντρώθηκαν στο γυμναστήριο της Ρόδου, στα πλαίσια της ευρύτερης εκστρατείας αλληλεγγύης και αποδόθηκαν στους υπευθύνους αμέσως μετά την λήξη της φιλανθρωπικής ενέργειας.
Σημειώνεται πως το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, παρέχει υποστήριξη σε άτομα ΑμΕΑ, ανήλικα και ενήλικα, διαθέτει γηροκομείο, αλλά και κέντρο προστασίας ανήλικων παιδιών, στις περιοχές Παραδείσι και Κολύμπια.

Δωρεάν γυμναστική στους μικρούς μας φίλους

Οι ενέργειες εταιρικής υπευθυνότητας οι οποίες έχουν στόχο να ενισχύσουν δράσεις Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και φορέων που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο συνεχίζονται και εντός του 2019.

Τα Yava τον Ιούνιο του 2019 καλωσόρισαν στον κόσμο του Fitness, της υγείας αλλά και της ευεξίας, τα παιδιά που φιλοξενούνται στο σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στα Μελίσσια. Όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο σπίτι έχουν δωρεάν πρόσβαση στο γυμναστήριο του ομίλου στα Μελίσσια προκειμένου να γυμνάζονται υπό την επίβλεψη έμπειρου προσωπικού των Yava.

Συνεργασίες στην εκπαίδευση

Εντός του 2019, ο όμιλος αποδείχθηκε πρωτοποριακός για ακόμα μια φορά αποδεικνύοντας πως τα μέλη των γυμναστηρίων του μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μοναδικά προνόμια. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Γαλλικό Κολλέγιο της Ελλάδας παρείχε σε όλα τα μέλη του τη δυνατότητα εγγραφής στο Πανεπιστημιακό πρόγραμμα «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού STAPS» το οποίο πραγματοποιείται στην Ελλάδα από το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο «Paris 13» της Σορβόννης.

Επισημαίνεται πως πρόκειται για μια συνεργασία η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με πρωτοβουλία ομίλου γυμναστηρίων, που ουσιαστικά έδωσε τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούσαν να αποκτήσουν αναγνωρισμένο πτυχίο ΤΕΦΑΑ/προπονητικής , ισοδύναμο με αυτό του Ελληνικού Κρατικού Πανεπιστημίου.

Συμμετοχή σε εκδηλώσεις με σκοπό της προαγωγή της ευεξίας

Ο όμιλος παράλληλα συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά σε εκδηλώσεις οι οποίες προωθούν την υγεία και την ευεξία παρέχοντας στους επισκέπτες των εκδηλώσεων αυτών εξαιρετικές υπηρεσίες. Μερικές από τις ξεχωριστές και δημοφιλείς υπηρεσίες που παρέχουν τα Yava Fitness Centers είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν όσοι παρευρέθησαν στην πολυμορφική εκδήλωση για την υγεία, «Ημέρες Υγείας και Ομορφιάς», το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου αλλά και της Κυριακής, πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Ναυτικό Όμιλο της Βουλιαγμένης προκειμένου να παρακολουθήσει μεταξύ άλλων μια έκθεση προϊόντων για την υγεία, την ομορφιά και τον αθλητισμό.

Η ομάδα των Yava Fitness Centers, εντυπωσίασε το κοινό, παρουσιάζοντας Yoga, Zumba και Aqua Aerobic, ενώ πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι συμμετείχαν στις συγκεκριμένες δραστηριότητες. Η ομάδα των Yava παρείχε επίσης massage – φυσικοθεραπεία, χαλαρώνοντας τους επισκέπτες υπό τον ήχο της θάλασσας.

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου και στο event που διοργάνωσε ο όμιλος στον χώρο του The Mall Athens και αφορούσε στην εσωτερική ποδηλασία.

Στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Αττικής, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με διαδραστικό τρόπο από έμπειρους γυμναστές και στελέχη των Yava Fitness Centers για τα οφέλη του Indoor Cycling. Παράλληλα πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι «τέσταραν» και τις αντοχές τους κάνοντας ποδήλατο υπό την καθοδήγηση των ανθρώπων του ομίλου.

Ενημερωτικά σεμινάρια για την υγεία

Η διατροφική προσέγγιση της νηστείας, ήταν το θέμα το οποίο παρουσιάστηκε ευρέως στην ημερίδα που διοργάνωσε ο όμιλος τον Μάρτιο του 2019 στο γυμναστήριο του Νέου Ψυχικού. Μέλη των γυμναστηρίων Yava όλων των ηλικιών, που παραβρέθηκαν στην ημερίδα, ενημερώθηκαν λεπτομερώς μεταξύ άλλων για τα θετικά και τα αρνητικά της νηστείας, από κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο και συνεργάτιδα του ομίλου, η οποία ήταν και η βασική ομιλήτρια. Πρόκειται για ακόμα μια ενέργεια που αφορά τον τομέα της υγείας και της ευεξίας.

Ολοκληρώνοντας τον απολογισμό μερικών ενεργειών εταιρικής υπευθυνότητας που πραγματοποίησε συνολικά ο όμιλος το 2018 και το 2019 η διοίκηση αναφέρει:
«Η ηγετική μας θέση στον χώρο του Fitness μας οδηγεί στο να επιστρέφουμε στην κοινωνία την εμπιστοσύνη που μας δείχνει για περισσότερα από 8 χρόνια. Προσφέρουμε τη στήριξή μας στην κοινωνία έμπρακτα και ουσιαστικά, με προγράμματα και δράσεις που υλοποιούνται σε όλη την Ελλάδα.

Ο στόχος μας παραμένει προσηλωμένος στο να διευρύνουμε τις δράσεις μας και η προσφορά μας θα παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας μας. Με χαρά και υπευθυνότητα δίνουμε έμφαση στην καταπολέμηση των κοινωνικών αποκλεισμών, στην ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων ενώ επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας και σε τομείς όπως στην προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας- ευεξίας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Παράλληλα αναπτύσσουμε συνεχώς νέες πρωτοβουλίες ενισχύοντας δράσεις Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και φορέων που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Κάνουμε πράξη το να βρισκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας, αλλά και σε οργανισμούς που χρειάζονται τη στήριξή μας».