Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Υπουργείο Εργασίας: Διευκρινίσεις για τις εκκρεμείς συνταξιοδοτήσεις

Υπουργείο Εργασίας: Διευκρινίσεις για τις εκκρεμείς συνταξιοδοτήσεις

Υπουργείο Εργασίας: Διευκρινίσεις για τις εκκρεμείς συνταξιοδοτήσεις

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις εκκρεμείς συνταξιοδοτήσεις προχώρησε το υπουργείο Εργασίας. Μειώθηκε ο όγκος των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων κατά 72%.

Το υπουργείο Εργασίας, σε ανακοίνωσή του για τις συνταξιοδοτήσεις, τονίζει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε τα ασφαλιστικά Ταμεία με περίπου 400.000 εκκρεμείς συνταξιοδοτικές παροχές (κύριες, επικουρικές, εφάπαξ). Το έλλειμμα ήταν στα 1,1 δισ. ευρώ, μετά από 12 διαδοχικές περικοπές συντάξεων.

Από τον Ιανουάριο του 2015 έως και τις 31 Μαρτίου 2019 καταβλήθηκαν 846.636 κύριες συντάξεις. Επικουρικές και εφάπαξ. Το συνολικό ποσό ήταν 5,3 δισ. ευρώ. Επίσης, μειώθηκε ο όγκος των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων κατά 72%.

«Επιπλέον, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αντιστρέφοντας πλήρως την πορεία κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, οδήγησε τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στην επίτευξη πλεονάσματος 777 εκατ. ευρώ, το 2017 και άνω του 1 δισ. ευρώ, το 2018.

Χάρη στην ανάταξη αυτή του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε το μέτρο της περικοπής των συντάξεων και, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, δόθηκαν αυξήσεις, από την 1η Ιανουαρίου 2019, σε 620.000 συνταξιούχους» επισημαίνει.