Αρχική CULTURE Υπουργείο Πολιτισμού: Εντός Νοεμβρίου ο κατάλογος με τα ακίνητα που εξαιρούνται από...

Υπουργείο Πολιτισμού: Εντός Νοεμβρίου ο κατάλογος με τα ακίνητα που εξαιρούνται από το Υπερταμείο

ΥΠΠΟΑ

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, το Υπουργείο Πολιτισμού, θα δώσει στη δημοσιότητα τον πλήρη κατάλογο με τα ακίνητά του που εξαιρούνται από το Υπερταμείο.

Εντός του Νοεμβρίου θα δοθεί στη δημοσιότητα ο πλήρης κατάλογος από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, των ακινήτων του που εξαιρούνται από τα 10.119 ακίνητα που εντάσσονται στο Υπερταμείο.

Αυτό αναφέρει η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών και σημειώνει ότι ο αριθμός τους θα ξεπεράσει τα χίλια.

Για το ίδιο θέμα τονίζει ότι «η ιστορία πήρε τη μορφή αντιπολίτευσης, μόνο που η πολιτιστική κληρονομιά δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για να αντιπολιτευόμαστε», συνιστώντας «μεγαλύτερη ψυχραιμία και υπομονή».

Η κ. Ζορμπά προαναγγέλλει ότι τον Ιανουάριο θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα για την προώθηση του ελληνικού λογοτεχνικού βιβλίου στο εξωτερικό, ενώ για τη στάση έναντι της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, υπογραμμίζει ότι «θέλουμε να είμαστε ήρεμη δύναμη, σταθερή, επίμονη, που δεν χρησιμοποιεί ευκαιριακές καταστάσεις προκειμένου να διεκδικήσει αυτό που πρέπει».

Τέλος η κ. Ζορμπά εκφράζει την άποψη ότι η διαφθορά ορισμένων πολιτικών συνεργατών και υπουργών των κυβερνήσεών του, αδικούν την εικόνα του Κώστα Σημίτη.

«Όντως, όταν εμπλέκονται σε σκάνδαλα κοντινοί συνεργάτες, τότε συνήθως διατυπώνονται κατηγορίες για ευθύνες στον επικεφαλής.

Αλλά η πολιτική ευθύνη δεν μπορεί να σημαίνει και συνενοχή», σημειώνει.