Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ Ζάεφ: “Στην Αθήνα θα έρθω για πρώτη φορά με αεροσκάφος που θα...

Ζάεφ: “Στην Αθήνα θα έρθω για πρώτη φορά με αεροσκάφος που θα γράφει ‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας'”

Ζάεφ:

Ο Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε από το Μόναχο, ότι η πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα θα γίνει με αεροσκάφος που θα γράφει “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”.

Όνειρο ζωής, χαρακτήρισε ο Ζόραν Ζάεφ τη φιλία με την Ελλάδα. Επίσης, ανέφερε ότι η πρώτη φορά που θα επισκεφθεί την Αθήνα θα είναι με αεροσκάφος που θα γράφει “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς. Όπως έχουμε επαναλάβει, κανείς δεν πίστευε πως θα ήταν εφικτό. Αλλά ζω ένα από τα όνειρα της ζωής μου, να είναι η Ελλάδα μία νέα φίλη-χώρα. Και πριν ήταν φιλική η Ελλάδα, ωστόσο τώρα αισθάνομαι πραγματικά φίλος με τον Αλέξη Τσίπρα».

Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του στο ανεξάρτητο βαλκανικό πρακτορείο ειδήσεων IBNA, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια. Απόψε (16/02), θα βραβευθεί από κοινού με τον Έλληνα πρωθυπουργού, με το βραβείο Ewald von Kleist.

«Τώρα είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε την συμφωνία. Είμαστε και επίσημα η Βόρεια Μακεδονία. Αλλάξαμε πολλά σύμβολα σε όλη τη χώρα μας και φυσικά περιμένουμε την πρώτη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα.

Ίσως τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, όποτε είναι καλύτερα γι’ αυτόν», υπογράμμισε μεταξύ άλλων. «Έπειτα», πρόσθεσε, «θα επισκεφτώ κι εγώ την Αθήνα, το οποίο είναι πολύ καλό, γιατί επισκέπτομαι συχνά την Θεσσαλονίκη. Σίγουρα θα την επισκεφθώ και πάλι νωρίτερα».

Ωστόσο, τόνισε, «στην Αθήνα θα έρθω για πρώτη φορά με το κυβερνητικό αεροσκάφος που θα γράφει ‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’, για να δείξω στους φίλους μας από την Ελλάδα, την ελληνική Μακεδονία, ότι τηρούμε τη συμφωνία και θέλουμε φιλικές σχέσεις με τον νότιο γείτονά μας».