Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Στο στάδιο της κατάσβεσης το πύρινο μέτωπο στις Μαριές

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Στο στάδιο της κατάσβεσης το πύρινο μέτωπο στις Μαριές

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Στο στάδιο της κατάσβεσης το πύρινο μέτωπο στις Μαριές

Χιλιάδες είναι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα στρέμματα δασικής έκτασης που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά στο χωριό Μαριές της Ζακύνθου που τέθηκε υπο έλεγχο αργά χτες το βράδυ και βρίσκεται στο στάδιο της τελικής κατάσβεσης και επιφυλακής για τυχόν αναζωπυρώσεις εστιών. Κατά την διάρκεια της νύχτας, όλοι οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, έδιναν μάχη με τις φλόγες ώστε να την περιορίσουν.

Όλα ξεκίνησαν στις 1.30 το μεσημέρι του Σαββάτου29 Απριλίου. Στο σημείο έσπευσαν 6 πυροσβεστικά οχήματα με 14 άνδρες, ενώ κλήθηκαν ενισχύσεις από τους Νομούς Ηλείας και Αχαΐας. Πιο συγκεκριμένα κατεφτασαν 4 οχήματα με 10 άνδρες από τις Υπηρεσίες Λεχαινών, Πύργου, Αμαλιάδας και ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, ενώ συμμετείχε και πεζοπόρο τμήμα 7 ατόμων από την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν από νοτιο-ανατολικές διευθύνσεις δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστών.

Μαζί τους κατεφτασαν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων, Υποστράτηγος Βασίλης Ματθαιόπουλος, καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, Πύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης, που διέκοψε την ολιγοήμερη άδειά του. Τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων συνέδραμαν 2 αεροσκάφη Canadair από την Ελευσίνα με ρίψεις νερού ενώ υδροφόρες του δήμου και ιδιωτών βρίσκονταν στις επάλξεις. Από την πυρκαγιά δεν απειλήθηκαν κατοικίες. Όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο φοβούμενοι, αναζωπύρωση καθώς μετά το μεσημέρι προβλέπονται ισχυρότεροι άνεμοι στην περιοχή. Σημαντική υπήρξε η συμβολή στην οργάνωση και αντιμετώπιση της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου.

Πηγή: imerazante.gr